Danmarks Næste Klassiker: SOFA

Sofa fra Danmarks Næste Klassiker

Når selv Børge Mogensen har udtalt, at en sofa bør være fundament for en “god morfar”, så er kursen sat. Dommerne bad om to-personers sofa, som man kan nappe sig en lur på.

Og så kom Janus og Nikolaj på arbejde. Et sofa-design har længe spøgt i baghovedet på dem begge, og der lød startskuddet; design en sofa på tre uger.

Det havde nok været nemmere at designe en tre-personers sofa, som man jo kan ligge udstrakt i. På den anden side det den udfordring, der gjorde, at vi kom frem til, at man kan skal kunne lægge ryglænet ned. Og det er en fed feature. Det er virkelig sofa-haute couture, vi har designet,” siger Janus.

Det foregik nogenlunde sådan her; Janus og Nikolaj brændte de sene nattetimer på værkstedet. Der blev lavet stegt flæsk, god kaffe og så igang med opgaven. Normalt tegner de to ikke så meget, som man måske også kan fornemme i programmet. De sætter sig ned og taler tingene igennem. Begge er nysgerrige af sind, og derfor har de efterhånden samlet en stor viden om mange materialer. Desuden taler de helt samme (form)sprog, så tegnebrættet titter først frem, når andre skal bidrage til processen.

Denne gang var vi nødt til at tegne møblet, fordi vi skulle have hjælp af både smed og møbelpolstrer. Specielt hængsel-løsningen og gjordene af messing på bagsiden af sofaen er ret geniale, synes vi selv. Det giver sofaen masser af styrke, samtidig med at den får et stramt og spinkelt udtryk. Så hængslet er ikke kun til pynt. Det har en reel funktion, der gør, at man let kan lægge ryglænet ned og tage en lur,” siger Nikolaj.

Og her er den så. Verdens første Noyer-sofa. På et fundament af amerikansk valnød, tilsat smukke løsninger af messing, udfordrer denne model de konventionelle sofaer. Den er stilfuld, den er made by hand, og så er den lige til at tage en morfar på. Så værsgo’, Børge, tag dig en lur. Det har du fortjent. Så designer vi os ind i historien med en ny dansk klassiker så længe.

Hvor sørgmodigt det end må være, så er det jo på tirsdag, I kan se det sidste program i denne omgang af DR1s Danmarks Næste Klassiker.  

Hvis du vil vide mere om sofaen, eller gerne vil vide, når den er helt færdig og klar til salg, så send en mail til pelle@noyer.dk, så sender vi dig en mail, når der er nyt om sofaen.

Designprocesserne kan I følge på vores Instagram, hvor vi løbende poster små videoer af hele produktionen til DR1s “Danmarks Næste Klassiker”.