Når du har købt en knivmagnet i træ, er der flere simple måder at sikre sig, at du holder den flot og frisk, samtidig med at du lader træet få den patina, som er så skøn, når man arbejder med træ.

Vejledningen her tager udgangspunkt i de knivmagneter, vi producerer. Der kan være mange typer knivmagneter i træ, og de kan være designet og behandlet på forskellige måder. Vi ved blot, hvordan vi laver vores.

Rengøring af knivmagnet

Det er sjældent det store problem at holde knivmagneten ren, da knivmagneten ikke skal have med selve madvarerne at gøre. Men hvis der skulle være brug for at gøre knivmagneten ren, så brug en opvredet klud, og sørg for at tørre efter med en tør klud eller et viskestykke. Læg under ingen omstændigheder knivmagneten i blød eller i opvaskemaskinen – der hører træ ikke til.

“Opfriskning” af knivmagneten

Da vores knivmagneter ikke er blevet lakeret, er det ganske simpelt at “friske” dem op, så de får den oprindelige glød tilbage, hvis de skulle blive lidt tørre at se på efter lang tids brug. Tag blot noget neutral madolie (raps- eller solsikkekerneolie) og tør magneten over med det. Lad det sidde i 20 minutter og fjern overskydende olie. På den måde holder din knivmagnet længere og den beholder valnøddens flotte glød. Hvis der skulle være kommet ridser i knivmagneten, som du gerne vil udbedre, så er det muligt at pudse let på den med fint sandpapir (korn 240 eller derover). Men dette kræver forsigtighed, da knivmagneten er et stykke præcisionsarbejde, hvor de stærke magneter kun sidder 0,4 mm fra forsiden af magnetskinnen. Så der skal ikke fjernes meget træ, før selve magneterne bliver synlige. Og huske at slibe med årerne.

Montering af knivmagneten

Knivmagneten fra Noyer er ganske simpel at montere. Den medfølgende sortlakerede jernskinne skal blot skrues op i væggen, og så klarer magneterne resten.

Og til sidst skal I have et lille trick. Når knivene skal sættes på knivmagneten efter brug, så sørg for at spidsen af din kniv er lidt længere inde mod væggen end knivens håndtag. På den måde “klapper” kniven ikke op, men du kan hænge den stille og roligt op i dit eget tempo.