Danmarks Næste Klassiker: BØRNEMØBEL

Programmets udfordring lød, at der skulle produceres et børnemøbel, som skulle aktivere børnene – og holde dem fra tabletten for en stund. Altså et møbel, der opfordrer til god gammeldags leg, og der var derfor ingen tvivl, da de to designere gik i gang. De ville designe den ultimative hule:

Tanken bag hulen er, at det er fedt at have mange muligheder. Den giver fri fantasi til at bygge præcist, som man har lyst til. Vi har begge to bygget huler i barndommen, og en hule giver kreativiteten frit spil. Det, der også er med huler, er, at det tit er sjovest at bygge dem. Og det minder lidt om vores tilgang til projektet – vi havde det utroligt sjovt med at bygge den. Og vores hule kan man bygge videre på. Så her er et møbel som gør, at legen aldrig stopper. Der er uendelige muligheder med vores bud på et børnemøbel,” siger Janus.

Hulen er æstetisk, legende let at bruge og så er den helt sin egen. Det er et smukt børnemøbel, som børnene selv kan konstruere med fantasien, og det er en hule, som forældrene samtidig kan holde ud at kigge på. Og så har hulen tilmed en helt ny opfindelse:

Det var virkelig sjovt at opfinde det mekaniske “låsesystem”, som holder pindene sammen. Det kan nemlig indstilles i forskellige grader efter behov. Så hulen er super fleksibel at bygge. Det er næsten ærgerligt, at man ikke ser den detalje så meget. Det er lidt nørdet – lige som vi kan lide det, og det er systemet helt et helt tydeligt bevis på,” siger Nikolaj.

Janus og Nikolaj har designet et børnemøbel, som opfordrer til mange, timers leg, som kan bruges af børn i mange aldre – og så et børnemøbel, som de små spirer roligt kan have stående fremme på deres værelser. Tabletten den kommer sikkert frem igen, men hvor er det fedt, at der nu er mulighed for at lege sig igennem en “real life” pendant til Mindcraft.

En lille bonusinfo her; det er ikke første gang, at Janus har designet et børneunivers. Han har designet og indrettet sin søn, Villums, værelse – og her er der på alle måder plads til fantasi og leg. To af farens yndlingsting.

Og faktisk har Villum på tre år ageret test-barn, og står idag som garant for, at der er utroligt mange muligheder med den nye Noyer hule. Det blev til mange timers leg i værkstedet, mens designerne lagde sidste finish på børnemøblet.

Ny tirsdag, nyt møbel. Vi ses på tirsdag kl 20.45 på DR1, hvor Janus og Nikolaj er klar, parat, skarp med et nyt bud på Danmarks Næste Klassiker.

Hvis du vil vide mere om hulen, eller gerne vil vide, når den er helt færdig og klar til salg, så send en mail til pelle@noyer.dk, så sender vi dig en mail, når der er nyt om hulen.

Designprocesserne kan I følge på vores Instagram, hvor vi løbende poster små videoer af hele produktionen til DR1s “Danmarks Næste Klassiker”.