Oplev møblerne fra Danmarks Næste Klassiker på Designmuseum Danmark

Nu kan du opleve alle de smukke møbler, som blev produceret til DR1-programmet ”Danmarks Næste Klassiker” på Designmuseet i København. Det blev til i alt 30 bud på en ny klassiker, der er skabt på fire måneder af de fem designere i kategorierne: spisebordstol, spisebord, lampe, børnemøbel, sofa og afslutning med lænestol (som Nikolaj og Janus jo vandt).

Vi har fået utroligt meget skøn feedback på vores designs, og det er virkelig fedt, at vi nu kan sende folk ind på designmuseet og se alle møblerne. Jeg glæder mig rigtigt meget til at se dem sammen med alle de gamle klassikere. Der er vel i virkeligheden ikke et bedre sted at udstille dem. Nu har folk set dem i fjernsynet, men møbler skal opleves i virkeligheden. Det er dér, man rigtigt kan se alle detaljerne, som der er lagt meget arbejde i. Jeg glæder mig til at kunne vise dem frem for venner, familie og alle mulige andre derinde,” siger Janus Larsen.

På udstillingen lover designmuseet små filmklip og skitser fra programmet. Nu ved den opmærksomme læser jo, at Janus ikke tegner så forfærdeligt meget. Men vi kan alligevel godt love jer, at der også findes Janus-skitser på udstillingen.

En lærerig oplevelse

Støvet fra produktionen har efterhånden lagt sig, og Janus ser tilbage på nogle hektiske måneder på værkstedet. Timerne i døgnet kan være svære at få til at slå til, når man både har en virksomhed, familie og et tv-program at se til. Men glæden fornægter sig ikke hos den energiske designer.

Det har været den fedeste oplevelse, som jeg slet ikke vil have været foruden. Det var super fedt at arbejde med de korte deadlines på tre uger. Jeg var spændt på, om vi kunne presse den kreative proces på den måde, men det viste sig heldigvis ikke at være noget problem. Og det er jo en vigtig erfaring, når jeg lever af at drive en designvirksomhed,” siger Janus Larsen.

Side om side i dysten om Danmarks Næste Klassiker

Det gode ved sådan en rejse er, at Janus ikke skulle på den alene. Han designede side og side med ”lidelsesfæller”. Det er Janus vant til, da han til dagligt designer sammen med Nikolaj. Men de fem designere fra programmet havde Janus aldrig mødt før, og på trods af det, så fandt de hurtigt sammen i et fælles: glæden ved at skabe.

Det er nogle vildt søde mennesker alle fem. De er allesammen rigtigt dygtige og har nogle fede ideer. Og så var det sjovt at se, hvor forskellige produkter, der kom ud af de samme udfordringer,” siger Janus Larsen

Her på værkstedet er vi stadig høje på oplevelsen. Vi er overvældede over al den opmærksomhed, det lille værksted har fået, og vi drøner rundt for at imødekomme den.

Vi har fået mange forespørgsler på at se møblerne fra programmet i virkeligheden, og derfor er vi meget glade for, at det nu kan lade sig gøre hele sommeren på Designmuseum Danmark.

Udstilling vises fra 6/4 2019 – 1/9 2019. Læs mere her

Kort om programmet:

Danmarks Næste Klassiker er en programrække på i alt 6 afsnit, som blev vist på DR1

Første program blev vist den 19/2 og sidste program den 26/3

Udfordringer: spisebordsstol, spisebord, lampe, børnemøbel, sofa og lænestol

Designere: Isabel Ahm, Rasmus B. Fex, Kasper Thorup, Rikke Frost samt Janus Larsen

Vært: Mette Bluhme Rieck

Dommere: Anne-Louise Sommer og Kasper Salto