Danmarks Næste Klassiker: SPISEBORDSSTOL


I dag lancerede Janus og Nikolaj spisebordsstolen, som blev vist på DR1 i programmet “Danmarks Næste Klassiker”.

Opgaven var, som I måske så, at designe en stol, der skulle være bæredygtig og behagelig at sidde i. Som med alle andre designudfordringer i programmet, havde drengene tre uger til at løfte opgaven, og siden denne her var det første design i rækken, var spændingskurven høj. Der er for så vidt ikke noget nyt i at designe nye produkter, men tidspresset er blandt andet et nyt benspænd. Og det, krydret med følge af et kamerahold og den søde Mette Bluhme-vært, gav de to designere nye rammer i deres designproces.

Det er vildt spændende, at Nikolaj og jeg skal designe seks nye møbler. Det er jo altid fedt at designe møbler, og vi gør jo sådan set ikke noget, som vi ikke normalt gør. Men vi skulle lige vænne os til, at der er kamera på, og at der bliver stillet så mange spørgsmål til design-processen undervejs – dét er jo nyt for os,” forklarer Janus.

Nervepirrende håndværk

Men her er det første resultat så. En ny spisebordsstol er født. Det er en stol, som traditionen tro følger de klassiske Noyer-principper om at være noget, vi aldrig har set før, æstetisk, legende i sit udtryk og lige til at bruge. Vi synes, at stolen sidder lige i skabet, og her fortæller Nikolaj lidt om tankerne bag:

“Stolens fundament er helt sikkert fræse- og skærearbejdet med sædet og armlænet. Vi valgte at skære begge dele i frihånd, så det var ret spændende, om vi kunne få det så præcist og lækkert, som vi gerne ville have det. Det kunne vi heldigvis. Vi havde også meget fokus på at sikre at åretegningerne blev flotte og på at få limet stolen helt præcist op, for at sikre styrke i stolen. Så alt i alt en vildt spændende proces – og et resultat, som vi er utroligt glade for,”  siger Nikolaj.

Prototype

Når man skal designe og producere en prototype på en helt ny spisebordsstol på blot tre uger, er det netop det, det er. Selvom produktet er 90 pct færdigt, så tager finpudsningen tid. Det er grunden til, at man endnu ikke kan købe stolen på vores webshop.

Hvis du sidder og vil vide mere om stolen, eller du gerne vil vide, når den er helt færdig og klar til salg, så send en mail til pelle@noyer.dk, så sender vi dig en mail, når der er nyt om spisebordsstolen.

Nikolaj og Janus er allerede videre med næste design, og på næste tirsdag viser DR1 et nyt projekt fra værkstedet. Så stay tuned…

Designprocesserne kan I følge på vores Instagram, hvor vi løbende poster små videoer af hele produktionen til DR1s “Danmarks Næste Klassiker”.