Janus Larsen designer Danmarks Næste Klassiker på DR1

Danmarks Næste Klassiker

Vi er meget glade for at kunne løfte sløret for, hvad der har fyldt utroligt meget her på værkstedet de seneste måneder. Janus Larsen, grundlægger af Noyer, medvirker nemlig i det nye tv-program “Danmarks Næste Klassiker” som fra 19. februar bliver sendt på DR1.

Om programmet skriver DR:
Danmark har en stolt tradition med møbeldesign, hvor tidløse klassikere pryder mange danske hjem. Den mest solgte stol menes fortsat at være Børge Mogensens ’Folkestol’. Men alle de gamle mestre er væk, så nu giver DR1 danskerne mulighed for at få øjnene op for nye, danske designmøbler, der forhåbentlig kan skrive sig ind i dansk designhistorie. Fem helt forskellige designere får muligheden for at udvikle og designe møbler, der skal pryde forskellige steder i Danmark – og som måske kan blive Danmarks næste klassiker.

Værten, Mette Bluhme, følger Janus, mens han, sammen med Nikolaj Hviid, designer nye bud på Danmarks næste klassiker. Ud over udfordringerne, som alle deltagerne skal igennem, inviteres danskerne også med helt ind i værkstedet i Valby. Det betyder at både mormor, vagtlerne og resten af Noyer-teamet også ruller hen over skærmen i løbet af foråret. Det har været, og er, en helt vild rejse, og om oplevelsen siger Janus:

Det er vildt spændende, at Nikolaj og jeg skal designe seks nye møbler. Det er jo altid fedt at designe møbler, og vi gør jo sådan set ikke noget, som vi ikke normalt gør. Men vi skal lige vænne os til, at der er kamera på, og at der bliver stillet så mange spørgsmål til design-processen undervejs – dét er jo nyt for os,” siger Janus Larsen.

Optagelserne kører stadig, og hos Noyer glæder vi os meget til, at alle kan komme med indenfor i værkstedet og se, hvordan stakkevis af blandt andet amerikansk valnød bliver til nye møbler.

Vi håber, I vil kigge med, når det første program i rækken løber over skærmen tirsdag den 19/2 kl 20.45 på DR1.

Du kan læse mere om Noyer her, og du kan også kigge på vores produkter, hvis du er blevet nysgerrig.